Aslan
YAZAR :AYDOĞAN VATANDAŞ
KİTAP  :HAARP
PUAN   : 7/10


 Aydoğan Vatandaş,Geçmişi ve kendisi hakkında pek fazla birşey bilinmeyen.Yaptığım araştırmalarda kendisine ait diye gösterilen hayatı,okuduğu okul,yaşadığı şehir,dergicilik hayatı göz önüne alındığında yazarlığı ile uzaktan yakından alakası olmayan bilgilere yada 'kurgulara' sahip.

 Yazdığı tüm kitapları belgelere ve gerçeklere dayandırmak istiyor,bunlar ile destekliyor kitaplarını.Yazarın yazdığı tüm kitaplar önce cesaret,sonra esaret korkusu olmayan kişilerin yazabileceği türden kitaplar.Mevcut hayatı göz önüne alındığında,oturup bilgisayar başından ya da seyahatler ile bu bilgilere ulaşması imkansıza yakın olduğuna göre geriye tek bir ihtimal kalıyor;
 Yazılması istenenlerin,yazılması istenen kişilere iletilen bilgiler ışığında ortaya çıkan kitaplar.Açıkçası ben Aydoğan Vatandaş'ın da bu yazarlar içerisinde olduğuna inanıyorum.
 Kitabın içerisinde yer alan bilgiler insanı şaşırtan ama bir o kadar korkutan gerçeklere sahip.Gerçekler diyebiliyorum çünkü yazdıklarının ve anlattıklarının gerçek olduğuna inanıyorum.Yoksa bunca devletin Amerikadan korkmasının ve çekinmesinin yegane sebebi 'Askeri -Silahlı ve de parasal güç' olmadığına eminim.
Bu kitapta bu güçlerden sadece bir tanesinden ve o gücün neler yapabileceğinden bahsediliyor.



 Kitap bittiğinde insan şu soruyu yöneltiyor kendisine ' Böylesine güce sahipse Amerika neden sürekli kullanmıyor ? ', kitap üstü kapalı şekilde buna da cevap veriyor. 'Kullandığı anda sonuçları kestirilemeyen boyutlara ulaşabiliyor,hatta kendilerine bile' bu yüzden istediklerinde değil,çok zor durumda kaldıklarında kullandıklarını düşünüyorum.
  Kitap hususundaki son sözüm ise;kitabı okumanızı tavsiye etmiyorum.Çünkü;bittiğinde siyasete dair herşeyi bir tarafa bırakıyorsunuz böyle bir güç karşısında.
Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder