Aslan
 Başarılı Yazar Simge Baştak İle Yaptığımız Röportaj


Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim Simge Hanım.Kitabınızdaki başarınızı yeni kitaplarınızda da devam ettireceğinize şüphesiz eminim.Sizin de müsaadenizle sorularıma geçmek istiyorum ;



-Kitap isminiz olan ‘Uzakta Kalanlar’ hep aklınızda olan bir isim miydi yoksa kitabınızın yazım süreci sona erdiğinde mi bu isme karar verdiniz ?
 Yok spontene gelişti..Amerika işin içinde olduğu için bu ismi sectim..ama mecazi anlamda taşıyor:) Artık hayatımızda yer almayan dışımızda kalan kişileride kapsıyor UZAKTA KALANLAR 


-İlk kitabınızda çok iyi bir başarı elde ettiniz.Yeni kitap projeleriniz var mı ?
İkici romanım yakında bitecek inşallah çıkaracağım o kitabımda duygu ve mantık çelişkisi daha bile farkedilir.. Yine aynı tarz olacak gibi görünüyor..

-Bazı yazarlar kitaplarını ‘İlham’ olmadan istedikleri gibi yazamadığını belirtiyorlar.Sizde ‘ilham’ olmadan yazamam diyenlerden misiniz yoksa ‘istediğimde yazabilirim’ diyenlerden misiniz ?
İlham kesinlikle gerekiyor.Yazarım ama ilham geldiği zamanlar gibi olmaz..Mutlaka düzeltmem değiştirmem gerekir.İlham kesinlikle gerekli.. Evet ikinci kitabım yolda geliyor..

-Şu sıralar okuduğunuz bir roman var mı ? Ve günümüz yazarları içerisinden ‘bu yazar gerçekten başarılı’ diye nitelendirebileceğiniz biri/leri var mı ?
Demet Altınyeleklioğlu AH BRE SEVDA AH BRE VATAN 'I okuyorum..Kendisini kesinlikle tavsiye ederim..Onun dışında, KYLED HUSSEİN,AYŞE KULİN,CANAN TAN,NAŞİDE GÖKBUDAK VE TEYZE'M NEŞE BİLGİNER.. Begendiğim örnek aldığım yazarlar.

-Yazarlık serüveninizde ne gibi zorluklar ile karşılaştınız ?
Teşekkür ediyorum öncelikle..Daha yolun çok başındayım tabi..Bu kadar başında bile büyük zorluklarla karşılaştım. Hevesimi kaçırmak isteyenler, en agır şekilde eleştirenler,söz verip tutmayanlar oldu.. Ben tiyatro yazarlığına da naçhizane başladım.İzmir'DE '' İÇİMİZDEN BİRİ HÜSNÜ'' OYUNUM oynanıyor.. 

-Ve son sorum Simge Hanım,Başarılı bir yazar olarak baktığınızda kendinize,bundan on yıl sonra kendinizi edebiyat dünyası içerisinde nerede tanımlayabilirsiniz ?
Ben kendimi on yıl sonra çok daha ayakları yere basan,daha güvenli,daha emin ve biraz daha tecrübeli olarak görmek istiyorum..Bunun için çabalıyorum.Amacım çok zengin olmak ,ün ,şan ya da şöhret değil, sanat yapmak faydalı olabilmek..umuyorum hayallerimi gerçekleştiririm.Bu yolda yanımda olan Teyze'M Neşe Bilginer'e de tekrar teşekkür ederim.. Size de ilginiz ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler..


Harika bi röportajdııı.Cevaplarınız çok içten çok sıcak çok samimi.Şu an tek birşey diyorum kendime.O gün iyi ki sizin kitabınızı okumuşum ve kitap bittiğinde iyi ki sizinle röportaj yapmak istemişim.İnsan içinden gelen sesi dinlemeli buna bir kez daha inanıyorum.Esas ben birkez ve sonsuz kez teşekkür ederim size Simge Hanım hem yazarlık hayatınızda hem tiyatro hayatınızda başarılar diliyorum ve başarıyı da elde edeceğinize inanıyorum..
Çok çok teşekkür ediyorum. Bende çok mutlu oldum.Bir yazarın isteyeceği tek şey çocuğunun begenilmesi.. Bizimde eserimiz çocuğumuz.. İnşallah Yolunuz İzmir'e düşerse oyunlarımıza bekleriz.SEVGİLER      
  
0 Responses

Yorum Gönder