Aslan
YAZAR :GRİGORY PETROV
KİTAP  :BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE
PUAN   : 3/10


  Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı sürekli raflarda gözüme çarpan bir kitaptı.Sürekli dikkatimi çekiyordu çünkü üzerinde bir ifade vardı 'Atatürk'ün ders kitaplarına konulmasını emrettiği kitap' diye lanse ediliyordu.Birgün sonunda dayanamadım ve bu kitabı satın aldım.

 Bu kitabın genel konusu ile Türkiye'nin Kurtuluş savaşı yılları özdeşleştirildiğinden olsa gerek olaylar size pek de yabancı gelmiyor.Farklı olan şeyler ise olaylara 'Bizim' ve 'Onların' bakış açıları.Onlar olaylara takılı kalmaktansa çözüme odaklanıyorlar.Bizse olaylar ve durumlar üzerinde yoğunlaşıyoruz.





 Kitap bittiğinde işin ilgincime giden noktası.Kitabın satış yapması amacıyla Atatürk'ün isminin kullanılmış olma olasılığı idi.Yaptığım araştırmalar neticesinde ben ne Atatürk'ün bu kitabı okuyun dediğini gördüm,ne de resmi herhangi bir yerde böyle bir emrini.Gözüken yayınevleri bu kitap üzerinden güzel bir reklam aracılığı ile güzel gelirler sağlamışlar ve sağlamaya da devam ediyorlar.
Neden mi ?
 Çünkü;Atatürk gibi birçok kitap okuyan ve hepimiz tarafından kütüphaneleri bilinen biri,onlarca-yüzlerce kitap varken kendi devrinde bu kitabı 'müfredatın zorunlu kitabı haline getirin' dediğini hiç sanmıyorum.Zaten üstte de belirttiğim gibi böyle bir ifade ya da resmi bir kayıt yok.
1 Response
  1. bak bu çok ilginç bir söylem, zaman zaman ben de duydum bu ifadeyi "müfredata konulsun" kısmını ama kimden duydum bilmiyorum. Bunu bir soruşturayım resmi bir kaydı var mı diye...


Yorum Gönder