Aslan
Duygu Özlem Yücel İle Gerçekleştirdiğimiz Röportaj

Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim Duygu Hanım.Kitaplarınızda yakaladığınız başarılı ivmeden ötürü sizi tebrik ederim.Şimdi sizin de müsaadenizle sorularıma geçmek istiyorum;


-Her iki kitabınızda Aşk teması üzerinden yazılmış kitaplardı,yeni kitaplarınızda sizi daha farklı temalar üzerinde görebilecek miyiz ?

Aslında 3 kitabım desek daha doğru olur fakat son kitabım Her Son Bir Başlangıçtır'da aşk teması dışında, hayatla, aileyle, insan ilişkileriyle ve yüzleşmemiz gereken şeylerin bize getirdikleriyle ilgili daha insani noktalar da var.
Ama sanırım her zaman hayattan yazmaya devam edeceğim ve hayatta aşk olduğu sürece aşktan da...


-Aşk kitapları yazan bi yazar olarak siz Aşkı nasıl tanımlarsınız?
Aşka sadece karşı cinse duyulan bir his olarak bakmıyorum aslında. Genel anlamıyla sevgiye nefret, siyaha beyaz, geceye gündüz, dişiye erkek, eksiye artı gibi her şey zıttıyla ve çift yaratılmış...Bir düşünsenize bir tek aşk denilen şeyin karşısına bir şey konmamış. Öyle biricik, öyle kendine has ki...





-Kitaplarınızdaki kapak tasarımları çok marjinal,buna siz mi karar veriyorsunuz yoksa yayıneviniz ile ortak çalışmanız mı ?
İlk fikri çıkardığımda yayınevime bunu kabul ettirir miyim endişesi taşıyordum fakat sonrasında yayınevimin de desteğiyle, kapak anlamında çok güzel işlere imza atar olduk.
-Roman yazım sürecinde hiç duraksadığınız-yazamadığınız oluyor mu ? Eğer oluyorsa o zaman dilimlerinde neler yapıyorsunuz ?
Tabii ki araya ihtiyacım olan ya da yazmam gereken kurguda tıkandığım anlar yaşıyorum. Yaptığım şey ise beklemek oluyor. İyi bir fikrin size gelmesi için beyninizi strese sokmadan, farklı uğraşlarla dağıtarak beklemeniz yeterli.





-Siz bir Aşk Roman yazarı olarak,karşıt görüşte olan kitapları ve yazarları okur musunuz,Yani aşka inanmayan kitaplar ve yazarlar ?
Karşıt görüşte derken?
Aşkla ilgili bir çok yazar okudum ama tam olarak aşka inanmadığını söyleyen ve kurgusunda bunu sıklıkla kullananına rastlamadım. Eğer varsa da seve seve okumak isterim. Zıtlıklardan beslenmek gibisi var mı?

-Şu sıralar okuduğunuz-takip ettiğiniz yazarlar ve kitaplar var mı ?
Son dönemde diliyle, aklıyla, yaşadıkları ve deneyimleriyle beni büyülediği için Zeynep Oral'ın tüm kitaplarını okumaya çalışıyorum. Bunun yanı sıra son günlerdeki yabancı yazar keşfim ise Jojo Moyes...



-Ve son sorum Duygu Hanım..Sizin gibi başarılı bir Aşk Roman Yazarı olmanın sırrı nedir?Nasıl bu kadar etkileyici Aşk kitapları yazabiliyorsunuz ?
Sanırım bunun bir formülü yok. Tek bildiğim içine sinmeyen ya da hissedemediğim tek bir kelime dahi romanıma yazmadığım.
Karakterler sanki yaşıyormuş gibi yaşattıklarını bana da hissettirmeli. Samimiyet sizden okuyucuya geçen en güzel şey.
0 Responses

Yorum Gönder