Aslan
  Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim Vefa Hanım.Kitaplarınızda yakaladığınız başarıyı her yeni kitabınızda arttırarak devam ediyorsunuz.Başarılarınızın devamını dilerim.Sizin de müsaadenizle cevaplarını merakla beklediğim sorularıma geçmek istiyorum ;




-Vefa hanım öncelikli sorum kısa bir sürede başarılı bir grafik yakaladınız.Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Kısa gibi görünse de aslında değil. Uzun ve oldukça adanmış bir çalışma döneminin ardından bugüne ulaştık. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olduktan sonra kurumsal hayatım başladı. Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim gibi konularda tecrübe edinmek aslında gerçek istek ve ilgimin yazma konusunda olduğunu anlamamı sağladı. İlkokulda tutmaya başladığım kalemi üniversite hayatım da dahil olmak üzere hiç bırakmadım. Sayısız şiir ve denemeler yazdım aslında ama ben bunu bir amaçtan çok araç olarak benimsemiştim. Duygularımı özgürce ifade edebileceğim bir araç. Ancak 2007 yılında hayat amacım halini aldı ve 2013 Kasım ayı itibariyle onuncu romanım Ephesus Yayınları'ndan çıkmış oldu.




-Türkiye’de ilk ve tek romantik komedi web sitesine sahipsiniz,bu fikir nereden geldi? 

Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra henüz evlenmemiş ve çocuk sahibi olmayan arkadaşlarımın hayatları hakkındaki tatlı serzenişlerini dinlerken aklıma geldi ilk olarak roman yazmak. Her gün düzenli olarak beni arayıp işlerinden ya da "Bay Doğru"yu bulamamaktan şikayet ediyorlardı ve bir gün laf arasında "bu anlattıklarınızı yazıp kitap olarak bastıracağım" dediğimde benden çok onlar heyecanlandılar. Daha sonra yine her gün aramaya devam ettiler ama bu sefer konuya hep şu şekilde giriyorlardı: romanın için yeni malzeme var. :) Bu şekilde başladığım romantik komedi yazarlığı her geçen gün hızla artan roman sayısıyla devam etti. Benim özümü oluşturan dengedir, burcum bile Terazi. Bu nedenle hiçbir şeyin aşırısından hazzetmiyorum. Dramın da komedinin de. Sanırım bu yüzden esprili diyaloglar, mutlu sonlara rağmen romanlarımda hüzünlü dokunuşlar olmasını da seviyorum. Bir ressamın fırça darbeleri kadar bana özgü, imzam sayılabilecek nitelikte olduğuna inanıyorum romanlarımın okurlarıma yaşattığı duygusal gelgitlerin.




-Geçtiğimiz günlerde Tüyap kitap fuarına katıldınız gördüğünüz ilgi nasıldı ? 

Tüyap Kitap Fuarı'na ikinci katılışım ve ilki gibi hem güzel hem de heyecan vericiydi. İnsanlar ile yüz yüze etkileşim içerisinde olmayı ama en çok da onları dinlemeyi sevdiğim için fuarlar benim için çok anlamlı. Her hangi bir aksilik olmadıkça İstanbul dışındaki fuarlara da katılmak istiyorum ve bunun için sabırsızlanıyorum. 

-Çocuk da Yapamadım Kariyer de, kitabınız kadın okurlarınız tarafından oldukça yoğun ilgi gördü.Bu ilgi kitabınızın adından kaynaklanmış olabilir mi? 

 Evet Çocuk da Yapamadım Kariyer de isminin çok dikkat çekici ve merak uyandırıcı olduğuna inanıyorum ama buna ek olarak günümüz çalışan kadının en temel sıkıntılarından ikisine aynı cümle içinde değiniyor olmasının da etkisi var. İsmi duyar duymaz çoğu kişinin ilk tepkisi "ah işte beni anlatıyor" oluyor ki bunu her okuduğumda ya da duyduğumda ilk sefer olduğu gibi tebessüm ediyorum.



-Okurlarınız sizi 'Pembe Kraliçe' olarak adlandırıyorlar,bundan memnun musunuz ? 

  Ben her zaman sıfatların kazanıldığına inanırım. Beni bu unvana layık görüyorlarsa ne mutlu bana. Kraliçelik herkese nasip olmaz ama beni etkileyen kraliçe olmaktan çok bunu her dile getirişlerinde sergiledikleri tavır. Gerçekten öyle bir coşkuyla ve inanarak söylüyorlar ki sevildiğimi çok güçlü bir şekilde hissettiriyorlar. Sevgi bir insanın başına takabileceğiniz en değerli taçtır.

-Ve son Sorum Vefa Hanım.. Genç yazar adaylarımıza tavsiyeleriniz nelerdir ?

İnsanlarla zaman geçirmeyi sevin ama kendinizle zaman geçirmeyi daha fazla sevin. Çünkü iç dünyanızla iletişim kurmayı öğrenmeden tam anlamıyla yazamazsınız. Cümlelerinizde hep bir şeyler eksik alır.Okuyun,izleyin, araştırın, gezin, gözlemleyin, yaşamın içinde olun ama belirli bir mesafeden hayatın akışını seyredin. Detaylara dikkat edin ama detaylarda boğulup resmin bütününü göz ardı etmeyin. . Negatif olan herkese ve her şeye kendinizi kapatıp iç huzurunuzu sağlamaya özen gösterin. Asla pes etmeyin. Kulaklarınız, gözleriniz, kalbiniz ve ruhunuz sadece hedefinize odaklansın. Yapıcı eleştirileri yıkıcı olanlardan ayırmayı öğrenin.Unutmayın:Bu işe başladığınızda size inanmayan, sizi yolunuzdan çevirmeye çalışan, kendinize güveninizi inancınızı sarsmaya çalışan ve hatta sizi küçümseyenler olacaktır. Ve sonra da hepsine aksini ispatlayacak SİZ olacaksınız.

  
- Vefa Hanım,Gerçekten çok güzel bir röportaj oldu benim açımdan.Çok ama çok teşekkür ederim hem vaktinizi ayırdığınız için hem de tüm içtenliğinizle cevaplarınız için..
 Ben de size çok teşekkür ederim Yasin Bey.



-Vefa Enver'in Facebook Sayfası İçin

 -Vefa Enver'in Kitaplarına ulaşmak için


1 Response
  1. Adsız Says:

    Taçsız kraliçemiz ile ilgili bilmediklerimizi bizimle paylaştığınız için teşekkürlerrrr :) Keyifli bir röportaj olduğu belli, her ne kadar tadı damağımda kaldıysa da sonuna kadar keyifile okudum ;)


Yorum Gönder