Aslan
  YAZAR:BECCA FİTZPATRİCK
  KİTAP: FISILTI
  PUAN :  9/10





    Dünyayı kasıp kavurduğu iddia edilen bu kitabı merakıma dayanamadım ve aldım.Okumaya başladıktan sonra da bu iltifatı hak ettiğine kanaat getirdim.Genelde bu tarzda kitapları okumayı pek sevmezdim,fakat bu kitap ile bakış açım türe karşı epey değişti diyebilirim.




 Hiç böyle beklemiyordum.Çok güzel,sürükleyici,etkileyici,okumaya başladığım andan itibaren kitap hapsediyor sizi kendisine.Sayfaların nasıl akıp gittiğini fark etmeden kendinizi kitabın son sayfasına gelmiş buluyorsunuz.


 Herkesin okumasını tavsiye edebileceğim bir kitap.Kitapta yer alan karakterlerin hayali olduğunu bilmenize rağmen o kadar gerçekçi ki .. Bu kadar beğendiğim kitabın seri olması ayrıca hoş,çünkü en kısa sürede serinin diğer kitaplarını da okumayı istiyorum..

Kitabı Satın Almak İsterseniz:FISILTI
Aslan
  YAZAR:FİKRET TOPALLI
  KİTAP: EN PSİKOPAT SERİ KATİLLER
  PUAN :  6/10





   Dünya üzerinde gelmiş geçmiş pek çok seri katil vardır. Bunlardan kimisi dünya genelinde katliam niteliğinde cinayetler işlerken,kimisi de zevk ve hastalık uğruna bu cinayetleri işlediler.Önemli olan bu cinayetler karşısında insanların nasıl tepki verdiğidir.Siz işlenen bir ölümden sonra bir nevze olsun vicdan hissi taşıyorsanız o zaman hala insanlığa dair umut var demektir.Ama aksine siz bu durumları okurken,izlerken zevk alıyor haz duyuyorsanız işte burda biraz sıkıntı var demektir.



   Kitapta birbirinden gerçek 'seri katil' hikayeleri nakşedilmiş.Yazarın bu noktada tebrik etmek gerek,uğraşmış ve ciddi bir araştırma neticesinde değerli bir eser ortaya koymuş.Bu yüzden okuduğuma ve de bana göre fiyatı yüksek olan bir bedelle aldığıma değdi.Kitap bittiğinde pek fazla 'vay be' durumları olmadı hatta çok masumane geldi kitaptaki seri katiller.Ben yazarın bu husustaki diğer kitaplarını okumadım fakat daha akıl almaz cinayetler işleyen insanlar olduğunu bildiğimden bu kitaptakiler çok fazla etkilemedi.Hatta kendisini savunurken 'acıdığım' bi seri katil dahi vardı kitapta.Okuduğunuzda bu kitabı sizde rahatlıkla fark edebilirsiniz.


 Kitapta beğenmediğim iki husus vardı;İlki kitabın kapak tasarımının çok alakasız ve çocukca olması.İkincisi ise yazarın kelime hazinesinin darlığı.Bu kitap daha iyi bir kapağı,yazar ise daha az kelime tekrarına düşseydi daha yüksek puanı hak ederdi.Onun dışında seri katilleri,özellikle kurgusal değil,gerçek katilleri merak edenlerin zevkle okuyacağı bir kitap..



Kitabı Satın Almak İsterseniz : En Psikopat Seri Katiller
Aslan
  YAZAR:REFİK HALİD KARAY
  KİTAP: MEMLEKET HİKAYELERİ
  PUAN :  9/10





   Bizi bize anlatabilen nadir kitaplar vardır.Mesaj verme gayesi taşımadan varolanı anlatarak bize durumu izah eden ender kitaplardan biridir 'Memleket Hikayeleri'.Bu yönden bakıldığında dahi edebiyatımızdaki yeri özel ve önemlidir.
   




   Birbirinden farklı hikayelerden oluşan bu kitap,yazarın en değerleri eserlerinden birisidir.Türk halkının psikolojik ve karakteristik özelliklerinin yansıtıldığı eser de ,sayfalar ilerledikçe gerçekte varolan durumların en realist bir kalem ile yansıtılmasını görüyoruz.
  
  İçerisinde insan psikolojisini bulunduran,toplumsal karakterliliği yansıtan eserleri çok ayrı tutuyorum.Ve bu yüzden bu kitabın okunmasını istiyorum,bazen diyoruz ya 'bizim milleti anlamak güç' ifadesinin anlaşılmazlığının çözüme kavuşmasını sağlamaya değer bir eser olduğu için.


Kitabı Satın Almak İsterseniz:MEMLEKET HİKAYELERİ
Aslan
Fantastik sevin veya sevmeyin George R. R. Martin’in Taht Oyunları (orijinal adı ile A Game of Thrones) serisi şimdiden bir klasik haline geldi. Hikayenin yaşandığı Westeros toprakları ise birbirinden görkemli saraylar, limanlar ve yapılar ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte Westeros’un bu görkemli şaheserlerinin gerçek hayattaki 20 yansıması.


1. Winterfell – Gravensteen, Gent







2. King’s Landing – Malbork Kalesi, Polonya






3. Riverunn – Mont-Saint-Michel, Fransa





4. The Twins - Château de Chenonceau, Fransa





5. Eyrie – Guiata Hisarı, San Marino





6. Harrenhal – Kenilworth Kalesi, İngiltere





7. Casterly Rock – Neuschwanstein Kalesi, Almanya





8. Sunspear – Alhambra, İspanya





9. Fırtına Burnu – Grimaldi Hisarı, Monaco


10. Pyke – Dunluce Kalesi, İrlanda





11. Astapor – Potala Kalesi, Tibet


12. Yüksek Bahçe – Hohenzollern Kalesi, Almanya



13. The Water Gardens – Ali Qapu, İran


14. Castamere – Bojnice Kalesi, Slovakya



14. Castamere – Bojnice Kalesi, Slovakya

 15. Moat Cailin – Lindisfarne Kalesi, İngiltere



16. Yi Ti – Paro Taktsang, Butan

 16. Yi Ti – Paro Taktsang, Butan



17. Qarth – Pena Milli Sarayı, Portekiz

 17. Qarth – Pena Milli Sarayı, Portekiz


18. Beyaz Liman – Dolmabahçe Sarayı, Türkiye




19. Dragonstone – Devin Kalesi, Slovakya


20. The Tower of Joy – Belem Kulesi, Portekiz






Game Of Thrones,Tarihi gerçekleri hayali unsurlar ile kurgulayan gerçekçi bir romandır.


Kitabını Satın Almak İsterseniz:TAHT OYUNLARI

8. Sunspear – Alhambra, İspanya
8. Sunspear – Alhambra, İspanya
Aslan
  YAZAR:MELVİN R.STARR
  KİTAP: MÜREKKEP İZİ
  PUAN :  8/10





   Polisiye romanlar ilginizi çekiyor mu ? Cinayetler,öldürülen insanları okumak sizi cezbediyor mu ? Bu türde daha önce kaç kitap okudunuz ? Şayet 'epey fazla' diyorsanız bu kısımda onların çok daha dışında kalan bir kitap okumaya ne dersiniz ? 

  Bir kitabı almadan önce uzun araştırmalar yaparım,özellikle bazı yayınevlerinin çıkarttığı 'kitap demeye bin şahit' ürünlerden sonra.Ama bu yayınevlerinin tam da ters istikametinde ilerleyen,her geçen gün kalitesinden ödün vermeksizin ve bunu arttırarak ilerleyen Ephesus yayınları var.Polisiye roman okumaya karar verdiğimde ,yüzlerce  roman ile karşılaştım.Lakin gördüm ve farkettim ki pek çoğu birbirinin kopyasıydı.Sadece Zaman -mekan ve öldüren ile öldürülenler farklıydı,bu kadar.




  Ama bu kitabı satın alıp okumaya başladıktan sonra 'iyi ki de bu kitabı aldım' dedim.Çünkü;siz daha önce eski zaman diliminde geçen bir polisiye kitap okudunuz mu ? 

  Hugh de Singleton,Üstat John Wycliff'in çalınan kitaplarının peşine düşer.İşte tam da burası ilginç,genelde bu kitaplarda ya çok değerli madeni eşyaların peşine düşülmüştür.Ya da klasik öldüren bir katilin peşine.Ama bu kitap öyle değil,daha farklı.Kitap pek çok okurun da sevdiği gibi dedektifin,yani Hugh de Singleton'un kendi gözlemleriyle anlatılıyor.

 Kitap kurgusal açıdan başarılı,baskı kalitesi ve çevirisi de çok iyi olduğundan 2 günde bitti.Bu tarzda kitaplar okumayı düşünüyorsanız güzel bir başlangıç,bu tarzda kitaplar zaten okuyorsanız da daha farklı deneyimler açısından okuyabilirsiniz.


Kitabı Satın Almak İçin:MÜREKKEP İZİ