Aslan
  YAZAR:MELVİN R.STARR
  KİTAP: MÜREKKEP İZİ
  PUAN :  8/10





   Polisiye romanlar ilginizi çekiyor mu ? Cinayetler,öldürülen insanları okumak sizi cezbediyor mu ? Bu türde daha önce kaç kitap okudunuz ? Şayet 'epey fazla' diyorsanız bu kısımda onların çok daha dışında kalan bir kitap okumaya ne dersiniz ? 

  Bir kitabı almadan önce uzun araştırmalar yaparım,özellikle bazı yayınevlerinin çıkarttığı 'kitap demeye bin şahit' ürünlerden sonra.Ama bu yayınevlerinin tam da ters istikametinde ilerleyen,her geçen gün kalitesinden ödün vermeksizin ve bunu arttırarak ilerleyen Ephesus yayınları var.Polisiye roman okumaya karar verdiğimde ,yüzlerce  roman ile karşılaştım.Lakin gördüm ve farkettim ki pek çoğu birbirinin kopyasıydı.Sadece Zaman -mekan ve öldüren ile öldürülenler farklıydı,bu kadar.




  Ama bu kitabı satın alıp okumaya başladıktan sonra 'iyi ki de bu kitabı aldım' dedim.Çünkü;siz daha önce eski zaman diliminde geçen bir polisiye kitap okudunuz mu ? 

  Hugh de Singleton,Üstat John Wycliff'in çalınan kitaplarının peşine düşer.İşte tam da burası ilginç,genelde bu kitaplarda ya çok değerli madeni eşyaların peşine düşülmüştür.Ya da klasik öldüren bir katilin peşine.Ama bu kitap öyle değil,daha farklı.Kitap pek çok okurun da sevdiği gibi dedektifin,yani Hugh de Singleton'un kendi gözlemleriyle anlatılıyor.

 Kitap kurgusal açıdan başarılı,baskı kalitesi ve çevirisi de çok iyi olduğundan 2 günde bitti.Bu tarzda kitaplar okumayı düşünüyorsanız güzel bir başlangıç,bu tarzda kitaplar zaten okuyorsanız da daha farklı deneyimler açısından okuyabilirsiniz.


Kitabı Satın Almak İçin:MÜREKKEP İZİ
0 Responses

Yorum Gönder