Aslan
Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim Buket Hanım.Genç yaşınıza rağmen girdiğiniz bu zorlu edebiyat yolunda şimdiden kendinize özgü çizginiz ile farkınızı ortaya koydunuz ve bunun da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.Şimdi sizin de müsaadenizle sorularıma geçmek istiyorum;



-Öncelikle sorum Buket Konur kimdir ? Bize ve okurlarınıza biraz kendinizden bahseder misiniz ?
İtiraf etmek gerekirse kendini en anlatamayan insanlardan biriyim.Herhangi bir konuda uzun uzun cümleleri dizebilmeme karşın konu kendime gelince biraz çekingenleşebiliyorum. Ailemle ve son dönemde hayatımdaki birçok şeyden önce gelen köpeğimle yaşıyorum. Vaktimin işten arta kalan kısımlarını hafta içi kitap, hafta sonu da dostlarım olmak üzere ikiye ayırmış durumdayım.Gülmeyi seviyorum. Gel-gitleri olan biriyim,Ne hissedersem en uçta hissetmek de en kötü yanım.

 -Kitabınızın yazma sürecinden bahseder misiniz biraz?
Bir kitap oluşturduğumun bilincinden oldukça uzakta, hayatımda köklü değişiklikler yapmam gereken bir süreçte yazmış bulundum.İki buçuk yıllık bir anksiyetede biriken cümleler aslında. Sonrasında da kendimce bunları başkaları görmemeli dediğim yazıları eledim. Toplamda altı yıl sürdü "mor delilik".







-Kitabınızın ismi neden 'Mor Delilik' ? Mor rengine olan merakınız nereden geliyor ?
İsim tamamen benim ilkokuldan bu yana hiç vazgeçmediğim mor renginin yazılarımda da bir şekilde olmasından kaynaklandı.  Aslında o kadar morla alakalı olmayan yerlerde mordan bahsetmiştim ki kitabın adında da mutlaka mor geçmeli diye hissettim. Ve en sonunda da bunun delilikten öteye gidemeyeceğine kanaat getirdim.

-İlk kitabınız düz yazı ve şiirlerden oluşan bir kitaptı.Yeni kitap projeniz var mı ?
Evet.
Aslında röportaj zamanımız çok tesadüf oldu. Yaklaşık on gün içerisinde ikinci kitabım yayınlanmış olacak.Yine düz yazı ve şiirlerden oluşan bir kitap yazdım.






 -Edebiyat dünyasında takip ettiğiniz,takdir ettiğiniz yazarlara ve kitaplara kimleri-neleri örnek gösterebilirsiniz ?
Ben aslında bu soruyu isim vererek sınırlandırmak istemiyorum, çünkü gerçekten sayısız yazar var hiç bıkmadan okuduğum. Ama beni en çok besleyen yazarlar arasında ; Bilge Karasu, Murathan Mungan, Turgut Uyar, Cemal Süreya vardır diyebilirim.

-Günümüzde kimi yazarlar 'ilham' olmadan yazamam derken,kimisi istediğimde yazabilirim,diyor.Siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz bu hususta ?
Nedensiz yazamayanlardanım kısaca istediğimde yazamam. Bir duruma tepki, bir tanıklık veya bir üzülüş evresi olabilir "ilham" ya da bir şarkı; hatta en çok da bir şarkı.

 -Ve Son sorum Buket Hanım.. Kitap yazarken nasıl bir ortamda olmak istersiniz? Yani sessiz-sakin huzur dolu ortamlar mı yoksa daha farklı hareketli ortamlar mı ?
Gerçekten ortamın çok büyük etkisi olmuyor. Uzun seyahatlerde kulağımda kulaklıkla müzik dinlerken, bir şeyleri sonradan zorlukla okuyacak biçimde not etmeye bayılıyorum. Ama loş bir ışıkta belki fonda biraz keman sesiyle de yazmak keyifli. Kısaca yazılacak bir şey varsa bulunduğum ortam bence en uygunu oluyor.


Bu arada asıl ben sitenizde bana yer verdiğiniz ve özenle hazırladığınız sorular için teşekkür ediyorum. Benim için büyük bir keyifti..

-Buket hanım,Cevaplarınız ile renk kazandırdınız sorularıma.Gerçekten çok zevkli bir röportaj oldu benim açımdan da.Ayrıca yeni kitabınızın çıkacağını öğrendiğime de gerçekten mutlu oldum,merakla beklemedeyim şimdiden.Bir kez daha teşekkür ederim.


Kitabı Satın Almak İsterseniz:MOR DELİLİK
0 Responses

Yorum Gönder