Aslan
Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim Gizem Hanım.Kalemine güvendiğim nadir yazarlarımızdansınız, her yeni kitabında kalitesini ve başarısını arttıran.Şimdi sizin de müsaadenizle sorularıma geçmek istiyorum ;



-Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

16 Nisan 1993 doğumluyum, Yalova’da yaşıyorum. Kendimi bildim bileli müzikle uğraşıyorum ve okuma yazma öğrendiğim günden beri günlük  tutuyor ve küçük hikayeler yazıyorum. Lisede sayısal bölüm okumama rağmen şu anda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bir dönem konservatuvara gittiğimden gitar, piyano ve flüt çalıyor, solistlik yapıyorum, aynı zamanda lisanslı dalgıcım ve zihin haritaları, hafıza teknikleri, hızlı okuma teknikleri eğitmeniyim.

-Türkiye’de kitap yayımlamak zor mudur? Bir kitabı yayımlatmak için hangi süreçlerden geçmek gerekir?


Yayınevleri kitap yayınlama işini ticarete ve para kazanmaya döktüklerinden evet, kitap yayımlatmak zor; kitabınızın niteliği iyi olsa bile, beğenilse bile, bazı bahanelerle reddediliyorsunuz, çeviri roman almak yayımlamak, lanse etmek daha kolay olduğundan bu daha çok tercih ediliyor.
Bir yandan da kişisel destekli yayıncılık gelişti, insanlar daha kolay olduğundan bu yolu tercih ediyor.







-Yazarlık hayatınızda karşılaştığınız ve sizde iz bıraktığını düşündüğünüz olaylar veya durumlara neleri örnek gösterebilirsiniz?


İlkler hiç unutulmuyor elbette; Ankara’daki ilk imza günüm, ilk canlı yayın deneyimim, ilk radyo programı deneyimim, ilk söyleşim, röportajım... Bunlar bende yeri ayrı olacak tatlı ve gurur duyulası anılar.

 -Türkiye ve Dünya edebiyatında takip ettiğiniz takdir ettiğiniz yazarlara-kitaplara kimleri-neleri örnek gösterebilirsiniz?

Beğenerek okuduğum romanlar arasında; Herman Hesse-Bozkır kurdu, Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna, Ahmet Hamdi Tanpınar-Huzur, İnce Memed, Gobi Çölü, Ivan Doniseviç’in bir günü gibi kitaplar var.Keşke oturup sohbet etme şansım olsa dediğim yazarlar ise; Herman Hesse, Marquerite Duras ve Shopenhauer.








-Kitaplarınızın kapak tasarımları tamamen size mi ait, yoksa yayıneviniz ile ortak çalışmanız mıydı?


Yayınevimin çalışmaları, pek içime sindiğini söyleyemem. Ben daha çok Gizem KAYAHAN kimliğini oluşturacak kapaklarım olmasını istedim, şu anda böyle bir proje içerisindeyim zaten.

-Ve Gizem Hanım Son Sorum..Şu an yayınlanmış iki adet kitabınız var 'Denizin Külleri' ve 'Sensizlik Esiyor yüreğimde',yeni bir kitap projeniz var mı ? Varsa bundan biraz bahsedebilir misiniz ?


Şu anda üçüncü romanım baskıda, bir kaç ay sonra raflardaki yerini alacak, İzmir’de geçiyor ve trafik kazasında hayatını kaybetmiş bir kızı anlatıyor, psikolojik bir roman diyebilirim. Ayrıca dördüncü romanımın yazımını sürdürmekteyim, şu anda altmış yaşını devirmiş, Akhisar’lı bir kadını anlatıyor, bu yazar da çok abartmış bir insan hiç böyle şeyler yaşayabilir mi, diyeceğiniz gerçek bir hayatı konu alıyor


Kitabı Satın Almak İsterseniz:DENİZİN KÜLLERİ

Kitabı Satın Almak İsterseniz:SENSİZLİK ESİYOR YÜREĞİMDE
0 Responses

Yorum Gönder