Aslan
 YAZAR:AGATHA CHRİSTİE  
 KİTAP:CİNAYET ALFABESİ
 PUAN :  4/10





    Agatha Christie yolculuğumda sıradaki durağım 'Cinayet Alfabesi' kitabıydı.Bir yazar nasıl dünyaca tanınır ? Bunu nasıl başarır ? Şimdi okuduğum bu kitap ile artık parçalar daha net belirmeye başladı,resmin tamamına yakınım.

  Bu kitapta olaylar ve cinayetler peşinden koşturuluyoruz.Koşuyoruz,demiyorum çünkü yazar bizi ittiriyor,peşinden sürüklüyor.'Ben bir cinayet kurguladım,cinayeti ben çözeceğim,sizde peşimden gelin..' Bazen insanın zekası döneminin ve çevresinin çok üst noktalarına ulaşır.Bu da iki sonucu doğurur.Zekası ile insanların üstüne basa basa  yükselir,Kibri ile alçalır.Agatha Christie her ikisini de yaşamış.




   Zeki insanları,zeki olduğunu sanan insanları seviyorum.Birisiyle satranç oynarcasına konuşmayı,ötekinin ise karşımda kendini komik durumlara düşürmesini seyretmek bana zevk veriyor.Agatha her ikisini de bu kitabında yapmış.İşin daha da ilginci kendi kendisine göndermeler yapan,kendi kendisini eleştirmekten daha fazlası kendisini yeren bir yazara ilk defa tanık oldum.Bir önceki kitabını yerden yere vuran bir yazar.. İşte resim tam da bu noktada şekillenmeye başladı.

   Sizlere kendimce naçizane önerim,her kitabı kendi kategorisinde ve seviyesinde okuyun-eleştirin.Mesela,Agatha Christie gibi,J.C.Grange gibi yazarları daha farklı okuyun,daha farklı eleştirin ve tüm dikkatinizin toplu olmadığı zamanlarda bu kitapları okumaktan uzak durun.Çünkü o anlar tam da bu yazarların kendi kitaplarının okunmasını istediği anlardır.

 Kitapla ilgili olarak son husus,kaos teorisini bilmeniz gerek.Bazen güçlüler,kendinden zayıf olduğunu düşündüklerinin olduğu yerde bir kaos ortamı yaratırlar.Ve sonra bu kaos ortamını yaratanlar gelir ve bu sisli havayı dağıtırlar.Onlar kendilerine yeryüzünde 'kurtarıcılar' veya 'düzelticileriz' derler.Eğer kaos teorisini biliyorsanız Agatha Christie kitaplarında cinayeti işleyen katili rahatlıkla bulabilirsiniz.


Kitabı Satın Almak İsterseniz:Cinayet Alfabesi
0 Responses

Yorum Gönder