Aslan
 YAZAR:AGATHA CHRİSTİE  
 KİTAP: DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET
 PUAN :  6/10





   Agatha Christie anlaşılan çok iyi bir yap-boz oyuncusu.Yap boz nasıl oynanır bilirsiniz değil mi ? Önce bütünü gözünüzün önüne getirirsiniz,sonra da bütünü parça parça eski haline getirmeye çalışırsınız.Agatha Christie bu hususta gayet iyi , bunu bu kitabında da gayet net gördüm.

  Fakat bu kitabında eksik olan şeyler vardı.Kitabın ismi o kadar ilginçti ki ,ister istemez büyük beklentiler içerisinde kitaba başladım.Trende işlenen bir cinayet,konu harika.Ve daha sonra yazarın kasıtlı yaptığı bazı vurgulamalar vardı,ki bunlar işleri değiştirdi.




  'İstanbul-Konya-Lozan' .. Yazarın ne demek istediğini sanırım anlamışsınızdır.Agatha Christie gibi zeki bir kadının bu üçlünün tasara veya kasıtsız bir şekilde kitabında denk geldiğine inanmak güç.Siyasi vurgulamaları,mesajları ben kitaplar da oldum olası doğru bulmadım.Düşünceler her türlü belirtilsin,ama siz olduğunuz veya karşıtı olduğunuz bir millete karşı direk net mesajlar verme gayesi koşarsınız,aklıma direk şu soru geliyor;Bu yazar birilerinin elçisi mi ?

  Kitapta betimlemeler ve tasvirler neredeyse hiç yoktu.Bu da tamamen kurguyu sizin hayal gücünüze bırakıyor.Trene bindiyseniz hayatınızda tek bir kez ne ala,ama ya hiç trene binmemiş biri bu kitabı okursa ? Sahneleri,olayların geçtiği yerleri aklında canlandırmasını beklemek yanlış olur.Bu yüzden biraz daha betimlemelere ve tasvirlere yer verilmeliydi.

  Pek çok yazar günümüzde Ülke veya Dünya çapında üne kavuşmayı ister.Fakat bunlardan sadece bazıları buna sahip olur.Burada şunu sorun kendinize ;Hakedenler mi bu üne kavuştu,yoksa bu üne kavuşması haketmiş gibi lanse edilen edebiyat elçileri mi ?  

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Doğu Ekspresinde Cinayet
0 Responses

Yorum Gönder