Aslan
 YAZAR:SİR ARTHUR CONAN DOYLE
 KİTAP:GERÇEKLER KANIT İSTER
 PUAN :  7/10




 Korkulan biri olmayı,sevilen biri olmaya yeğlerim diyor Machiavelli.Bu onun şahsi düşüncesi miydi yoksa insanlara insanları göstermek için kendi düşüncesi gibi süslediği gerçeğin ta kendisi miydi ? Gerçeklerin kanıt istediği bu kitapta yer alanlar sahi gerçek miydi ?

 Kitap bittiğinde aklıma ilk gelen soru,yazarın gerçekten yazar olup olmadığıydı.Bu olaylar yani kitapta geçen bazı hikayelerin kurgu olmadığını bizzat yaşandığını düşünüyorum.Hangisi gerçek,hangisi kurgu tek tek yazmam fakat şunu açıkça belirttiğimde aradaki farktan hangilerinin kurgusal hangilerinin yaşanmış olduğunu görebilirsiniz.Son hikaye kurgu değil.Bizatihi yaşanmış ve yaşananlar kurgusal bir dil ile okura aktarılmış.




 Arthur Conan Doyle,Agatha Christie bu yazarlar dünya devleri.Anlatmak istediklerini çok iyi anlattıklarından mı ? İnanılmaz ötesi bir kurgu yaratabildiklerinden mi ? Marjinal oldukları için mi ? Tüm bu soruların tek ve ortak cevabı 'hayır'. Bu yazarların dünya devi olmalarının yegane sebebi insan psikolojisinin derinliklerine hakim olmaları.Ve kitaplarında bunu aktarabilmeleri.Sıradan insanlar bu kitaplar bittiğinde klasik 'vay ki ne vay' derken,özel insanlar bu yazarların kitaplarını bitirdiklerinde korkar.Çünkü,korku da ölüm gibi  gerçektir.

 Dünyanın sayılı yazarları arasına girmenin yollarından birisi de Machiavelli'nin sözüne katılmak ve korku psikolojisini doğru kullanmaktan geçer.Kimi insanlar size hayranlık duyarken,kimi insanlar da sizden korkmalı...

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Gerçekler Kanıt İster
0 Responses

Yorum Gönder