Aslan
 YAZAR:MUSTAFA ALİCAN
 KİTAP:KIYAMETİN İLK GÜNÜ : MALAZGİRT 1071
 PUAN :  10/10





   Muazzam bir eser . . . İnanılmaz bir araştırma ürünü . . . 

  Malazgirt savaşını oldum olası merak etmişimdir,ilgi duymuşumdur.Nasıl kazandık savaşı ? Allah'ın gücü ve yardımı ile mi ? Yoksa muhteşem bir savaş stratejisi ile mi ? Bu ve benzeri merak ettiğim pek çok soru vardı,bu soruların cevabını bulacağıma inandığım bir kitap ile sorular anlamlandırılmaya başlamıştı ,daha ilk sayfadan itibaren.



  Kitap bittiği anda ilk fark ettiğim husus ders kitaplarında bizlere öğretilen tarihin ne kadar yetersiz olduğu.Pek çok hususun nasıl atlanıldığı,eksik kaldığı-bırakıldığı,belki müfredat gereği,belki bilerek... 

 Kitap her şeyden önce hakikaten inanılmaz bir araştırma neticesinde ortaya konulmuş.Yani tek taraflı yazılmış bir eser değil.Hem yerli kaynaklar,hem dış kaynaklar incelendikten sonra bu eser meydana getirilmiş,iyi ki de getirilmiş.Çünkü;Tarih sahnesinde bize hep belirtildiği üzere 'Anadolu'nun kapılarını açan savaş' olarak nitelendirilen bu önemli tarihi olayın değer ve önemini ne kadar biliyoruz-bilgilendiriliyoruz ? Tam da bu noktada yazar,elini taşın altına koymuş ve herkesin okuyabileceği bir dilde ve akıcılıkta muazzam bir tarihi kitap çıkarmış ortaya.




 Malazgirt savaşıyla ilgili pek çookk bilginin yer aldığı bu eser,yeri geldiğinde insanı hayrete sürüklüyor.Özellikle Malazgirt Savaşının bilinmeyen yönlerini okuduğunuzda,şaşırmamak elde değil.

 Umarım bu eserlerin ardı arkası kesilmez.Umarım tarihimiz bu şekilde herkesin anlayabileceği bir dilde kaleme alınır.Ve Umarım bir gün bu şanlı ve imkansız zaferin milyonlara ulaşmasını sağlayan bir filmi gerçekleştirilir..

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Malazgirt 1071
0 Responses

Yorum Gönder