Aslan
 YAZAR:ORHAN KEMAL
 KİTAP:EVLERDEN BİRİ
 PUAN : 10/10







   Bir gün karşınıza biri çıkar gelir.O güne kadar varolan arkadaşlarınız,dostlarınız kifayetsiz kalır.Bir gün kitaplığınıza bir kitap girer,o güne dek okuduğunuz pek çok kitaptan daha önemli bir yer edinir.Orhan Kemal'in Evlerden Biri romanı tam da bu noktada yer edinen bir eser.

   Türk insanını ne kadar tanıyoruz ? Anlatılanlar 'Türkler şöyledir,Türkler böyledir' diye uzayıp giden methiyelerin kaçı doğru ? Sahi her insanın bir olmadığı dünyada ,her Türk bir midir ? Türk insanını bu kadar iyi tanıyan,bu kadar net okuyan iki yazar tanıdım. Yaşar Kemal ve Orhan Kemal.Katıksız,olduğu gibi aktaran yazarlar.Neysek oyuz işte,ne eksik ne fazla, diyen yazarlar.




  Türkler de diğer milletler gibi karakteristik özellikler taşıyor evet.Fakat hangi milletten,hangi ırktan olursanız olun hepsinden ve her şeyden önce insansınız.Ve her insan gibi temel en doğal ihtiyaçlarınızı karşılayamadığınız bir yerde,siz siz olmaktan çıkar bambaşka bir kimliğe bürünürsünüz.Türk'te olsanız,Rus'da olsanız,İngiliz dahi olsanız fark etmez,temel ihtiyaçlarınız karşılanmadığı ya da karşılayamadığınız bir hayat içerisinde sıkışır,boğulur nefes alamaz hale gelir.Ve ölürsünüz.Bu ölüm önce ruhani bir ölüm olur.Yani ruhsuzlaşırsınız.Sonra gözleriniz,sonra sözleriniz azalır.

Orhan Kemal bu eserinde Türk insanın iç yüzünü,gerçek özünü en gerçekçi bir şekilde aktarmış okura.Bu açıdan kitabı fazlasıyla beğendim.

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Evlerden Biri
0 Responses

Yorum Gönder