Aslan
 YAZAR:JEAN CHRİSTOPHE GRANGE
 KİTAP:KIZIL NEHİRLER
 PUAN : 5/10





  Korku İmparatorluğu . .  İnsanları baskı altında tutar,insanları korkutur,onları kendi benliğinden uzaklaştırır,olmak istemedikleri,içinde bulunmak istemedikleri bir hayat içerisinde olmalarını sağlarsanız,o insanlar asla gerçek kimliklerine kavuşamaz,gerçek potansiyellerine erişemez,ama sizin istediğiniz insanlar istedikleri hayatı yaşar,istediklerini elde eder,istedikleri hedefe ulaşırlar..



  Seri Katil kitapları içerisinde dünyaca ünlü herkes içinde geçerli olan 3 yazar var.Agatha Christie,Sir Arthur Conan Doyle ve Jean Christophe Grange.. Üç yazarın da tek ortak noktası 'Korku psikolojisi'. 

Bilinmesi istenmeyen bilgilere sahip olsaydınız ne yapardınız ? Bilinmesi istenmeyen bilgilere sahipseniz ya da bir şekilde ulaştıysanız bilin ki hedef tahtasındasınız.Bu hedef listesinden çıkmanız için tek bir yol vardır.Bildiklerinizin bir kısmını herkese ulaştırmak.Çünkü;Bunu yaptığınız anda ölümünüz dikkat çeker yankı uyandırır.Diğer türlü bir durumda 'Sıradan ölüm' vakası olarak kalır ve üstü kapanır kolayca. O zaman burada ikinci soru hakkı doğuyor.

 Bilinmesini istemediğiniz bilgiye sahip birini tanısaydınız ne yapardınız ? Bu öyle bir bilgi ki,sizin tüm ipliğinizi pazara döker.Bu öyle bir bilgi ki,sizi Şah iseniz bir anda Mat eder.Vezir iseniz bir anda Rezil eder.Şimdi sorun kendinize ne yapardınız ?

 İşte tam da bu noktada 'Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.' Bu söz Çin atasözü olarak geçer bilgilerde,Çinli General ve aynı zamanda Askeri teorisyen olarak da tarihte yer edinen Sun Tzu'nun ve The Godfather serisinin III.filminde de yer verilmiştir. İşte tam da bu noktada bu bilgilerin daha fazla bilinmesini istemeyen(lerin) yaptığı şey tam da bu.

 Grange aman aman bir yazar değil.Bu kitap mantık hataları ile dolu.O halde neden çok satıyor ? Neden dünyanın en iyi seri katil yazarı olarak tanımlanıyor ? Agatha Christie,Sir Arthur Conan Doyle,Jean Christophe Grange neden dünyaya bu işin en iyileri olarak sunuluyor ? Çok satmalarının,çok okunmalarının sebebi-nedeni ne ? Kitaplarıyla,kalemleriyle haketmediklerini haketmeyi sağlayan sır ne ?

 İşte burada bir sözü tekrar hatırlayın . .  "Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın"

 Kitabı Satın Almak İsterseniz:Kızıl Nehirler
0 Responses

Yorum Gönder