Aslan
Kocaeli kitap fuarı bu sene gerçekten bir ilginç.
Kocaeli belediyesi kitap fuarında kitap satılsın,okunsun diye elinden geleni yapıyor.Sadece yarışmalarla her gün Bin TL'e yakın para , kitap yarışmaları düzenleniyor.
Kitap fuarı tertemiz her şey gerçekten özeniliyor belli.
Ama gel gelelim ki stantlar,yayınevleri,sahaflar hakikaten pahalı.



-Yüzde 20 indirim gerçekten zayıf bir indirim,
-Sahaflarda orijinali 17 TL-25 TL olan ikinci el (adı ikinci el kaç el değiştirdi kim bilir kitap,çünkü sayfalar sapsarı ve aman aman kalitede değil) olmasına rağmen sorduğum nerdeyse bütünü kitaplar 10 TL.
-Sahaflarda 2-3-5 TL'e de kitaplar var ama onları almak riskli,çünkü daha sizin ilk okumanızda sayfalar yırtılıp gidecekmişçesine,
-Fuar ile ilgili tek eleştirim malum havalar güzel,yaz aylarındayız ama buna rağmen içeride sahafların arka tarafında döner yapılıyor.Döneri çok ama çok seven biri olmama rağmen koku hoş değil.
-Yayınevilerinin şuna dikkat ediyorlar mı bilmiyorum fakat Kocaeli kitap fuarındaki pek çok yayınevi bu duruma dikkat etmemiş.Standda çalışan kişi konusu.Stantlarınızda çalışan kişi sizin kitaplarınız hakkında hiçbir şey bilmiyor,kitap okuyan biri dahi değil çok açık net belli,farkında mısınız ama sırf stantlarınızda seçtiğiniz kişiler yüzünden dahi kitaplarınızın satış rakamları düşüyor ?
-Stantlarınızda 2 kişi çalışacaksa mesela ne 2 erkek ne de 2 kadın çalışsın.Bir bay,bir bayan şeklinde tercihlerinizi kullansaydınız.Çalışanlarınız sadece erkek diye standınızda kitapları rahat rahat inceleyemeyen bayanların çoğu direk sizi es geçiyor.
-İndirimleriniz ve kampanyalarınız da çok zayıf.Yani bir yayınevi standına uğradığımda çok ama çok basit kampanyalar düzenlenebilirdi.3 Kitap alana istediği 4.kitap yüzde 50 indirimli gibi.Bunun gibi pek çok kampanya yapılabilirken çoğu yayınevi sadece cüzi bir miktar indirim yapmakla yetindi.

-Bazı özel yayınevileri stantlarıyla,standa çalışanlarıyla gene farkını ortaya koydular.Zaten biraz aşağıdaki görsellerde de hangi yayınevilerini kastettiğimi net bir şekilde anlayabilirsiniz..








Fuar ile ilgili son sözüm de kitap okurlarına..
Arkadaşlar Türkiye'de yaşıyoruz,Amerika'da veya İngiltere'de değil.Kabul ediyorum ve sizleri de anlıyorum yerli yazarlarımızın pek çoğu araştırmacı hatta kitap okuyan yazarlar dahi değiller.Ama onların dünyasına girdiğinizde,onları bir süre yakından takip ettiğinizde iyi ile kötüyü vasat ile başarılı olan arasındaki farkı görebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi işte,sadece bir tane yabancı eser var üstte.
Dünya edebiyatından da eserler okumalıyız bu hususta hemfikiriz pek çoğunuzla,ama bu kadar abartı bir şekilde de yabancı eser meraklısı olmanın bir anlamı yok.Daha kendi milleti kendi yazarını desteklemezken dünya neden onu sahiplensin ? Bu yüzden ben derim ki,Türk insanı Türk milleti Türk kitap okurları kitap okumayı seviyor.Kitap sevdalısı,Aşığı çok insan var.Yerli yazarlarımıza olan desteğimizi ve ilgimizi azaltmayalım,aksine arttıralım..


Kitap Satın Almak İsterseniz:Yavuz

Kitap Satın Almak İsterseniz:Sözyaşları
0 Responses

Yorum Gönder