Aslan

 YAZAR:AGATHA CHRİSTİE
 KİTAP:SONUNCU KURBAN
 PUAN : 4/10




  Bazı yazarların,farklı kimlikler altında farklı türlerde kitap yazdıkları artık günümüzde bilinen ve açığa çıkan bir gerçek.Peki ya daha hala bilinmeyenler gizli kalanlar varsa ?

  Agatha Christie'nin dünya polisiye edebiyat dünyasında pek çok yazarı etkilediği,büyüsü altına aldığı açık bir durum.Bundan dolayı onu taklit eden,onun kitaplarını sayfa sayfa çeviren hırsız yazarlar yok değil.. Gerçi hoş,bu hırsızlığa günümüzde bazı yazarlar 'uyarlama' diyor.Aradaki farkı sanırım bilmeden söylenen bir söz.Çünkü;Uyarlama yapabilmeniz için Eserin Orijinalinden izin almanız gerek.Agatha Christie'nin bazı romanlarını kitabına alan 'hırsız' yazarlar da bu durum söz konusu dahi değil..



 Okuduğum en kötü Agatha romanıydı.Ve artık şüpheye düştüğüm düşüncenin bu kitap ile gerçek olduğuna  iyiden iyiye inandım.Çünkü fark edilmesi zor ama ince bir fark var yazarın kitapları arasında.

 Katili saklamak için yapılan son sayfa oyunlarına dahil olmuş yazar,hoş katili gene rahatlıkla buldum.Ama yazarın kitapta ne yapmaya çalıştığını fark ettiğimdendi bu.Zaten katilin bulunmasına takılı kalan bütün polisiye roman yazarları kaybetmeye mahkum.

 Kitabı Satın Almak İsterseniz:Sonuncu Kurban
0 Responses

Yorum Gönder