Aslan


Kitapçılar,kitabevleri fiyatlarda indirim yapmadıkça ,okumak istediğimiz kitapları netten sipariş etmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor.Bu açıdan da bu güne dek tek siteden Kitapsihirbazı'ndan yaptık alışverişimizi,bu alışverişimizde de olduğu gibi.




Ve yeni gelen kitaplar kitaplığa dahil olur..


Kitap Satın Almak İsterseniz:Kitap Sihirbazı
Aslan
 YAZAR:AGATHA CHRİSTİE
 KİTAP:KADER KAPISI
 PUAN : 6/10





   Agatha Christie'nin okuduğum en ilginç romanıydı.İşin içerisine giren çocuklar,köpekler,ajanlar,derin devletler,dünya güçleri yani kendi döneminde tanık olduğu ne varsa rahatlıkla kitabın içerisine bölüm bölüm eklemiş yazar..



  İki yaşlı karı-kocanın peşinde olduğu gizemli ,esrarengiz olaylar..Geçmişin izinde geleceği aydınlatmaya çalışan maceraperest iki yaşlı insan..

  Gelişen olaylar,birbirine bağlanan sahneler ile farklı,tarzının dışında bir Agatha romanı.Belirli yere kadar kitaba şüphe ile yaklaşsam da bir yerden sonra kitabı beğendim.Çünkü;her yazar hep aynı çizgide yoluna devam ederse bir zaman sonra kendini tekrara düşer.Sanırım Mrs.Christie'de bu durumu fark etmiş ve ortaya çok farklı bir kitap çıkartmış.


 Agatha'nın kitaplarını okuduysanız,kah beğenip kah beğenmediyseniz bu romanı bir denemelisiniz,çünkü farklı bir tat,farklı bir tarz var kitapta..

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Kader Kapısı
Aslan
 YAZAR:PAUL CLEAVE
 KİTAP:TEMİZLİKÇİ
 PUAN : 10/10





 Paul Cleave şu anda dünya seri katil kitaplarının en iyi yazarı.Seri katil kitaplarında basit olanı seçiyor pek çok yazar.Sadece okuduğum kitaplar içerisinde iki yazar var zoru seçen.Mario Mazzanti ve Paul Cleave.



 Agatha Christie,Paul Cleave,Sir Arthur Conan Doyle,Jean Christophe Grange . . . Bu liste uzar gider elbet ama bu liste içerisinde yer alan en iyi yazar Paul Cleave.Hemde açık ara en iyisi.



 Katil olsanız birini öldürseniz ne yapardınız ? Kaçar mıydınız ? Bu sanırım dikkatleri sizin üzerinizde toplayacağı için yeltenemeyeceğiniz bir iş olurdu.O halde yakalanmaya yakın olup olmadığınızı,polislerin-dedektiflerin hangi ip uçlarına sahip olup olmadığını öğrenmek isterdiniz ister-istemez.

 Paul Cleave tam da bu noktaya değiniyor kitabında.Bir seri katil olsaydınız ne yapardınız ?Okuduğum yüzlerce kitap içerisinde  'En iyi giriş sahnesine sahip kitap' olarak da belirtebileceğim bu eseri seri katil-polisiye kitaplarına ilgi duyan herkese rahatlıkla önerebilirim..

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Temizlikçi
Aslan
 YAZAR:MARİO MAZZANTİ
 KİTAP:ŞAH MAT
 PUAN : 9/10




 Şah Mat kitabı bu güne dek okuduğum 'en zeki' karakterlere sahip kitap.. 

 Agatha Christie bir romanında kitaplarıyla ilgili bir yerde özeleştiri,bir yerde ufak bir ipucu veriyor.'Dedektiflik romanlarımda bütün karakterler aptaldır,dedektif zekidir' diyerek.Hatta bu husus bazı kitaplarda öyle amansız bir noktaya geldi ki hani tüm aptallar tek kitapta mı toplandı,sorusu doğuyor.Tabi bu da Polisiye kitap yazma kurallarından biridir,yürüdüğü yolda basiti seçenlerin..



 Ama bu husus  Mario Mazzanti'nin Şah Mat kitabı için geçerli değil.Aksine tam tersi.Kitapta işlenen cinayet etrafında her kim varsa hepsi birbirinden zeki ve mantık çerçevesinde cümleler kuruyor.Bu açıdan kitabı değerlendirdiğimizde yazar zor olanı seçmiş ve bunu da gayet iyi başarmış.

 Mario Mazzanti şu an Dünyanın sayılı seri katil kitabı yazarları arasında.Hatta pek çoğunun kat be kat önünde.Bu yüzden amansız bir koşuşturmaca içerisinde işlenen cinayet kitaplarını seviyorsanız bu kitap tam size göre..

Kitabı Satın Almak İsterseniz:Şah Mat