Aslan

Uzun zamandır bu kadar güzel Türk filmi izlememiştim..


  Malumunuz üzere Türkiye'de adamlar 3 haftada dizi çeker gibi film çektiklerinden,yerli film izleme kararı verirken insan çekimser davranıyor bir zamandan sonra.Bu filmi de izlemezdim,fakat Ezgi Mola'nın olması biraz işleri değiştirdi.

 İyi ki de izlemişim,iyi ki de Ezgi bu rolü kabul etmiş..

 Ezgi Mola'nın canlandırdığı karakterin ismi :Efsun. Efsun kendi halinde yaşayan,işi ile evi arasında mekik dokuyan içten samimi bir kızdır.Bir de sevgilisi vardır.Fakat erkekliğin adamlığa dönüşemediği versiyonlarındandır.

 Film,Şebnem Burcuoğlu'nun aynı isimli kitabından filme uyarlandı.Kitabını okumadım.Ama işlerim bittiğinde ilk kitabını da ikinci kitabını da muhakkak okumayı planlıyorum,listeme ekledim.Çünkü;film diğer türk filmlerinin işlediği konular gibi  hayatın gerçeklerinden uzak değildi.Hayatın ta kendisiydi.

 Filmde özellikle yazısını yazmama neden olan husus:Doğru erkek-Yanlış erkek,ikileminin çok realist bir şekilde işlenmesiydi.

 Efsun'un filme sevgilisiyle başladığını belirtmiştim.Daha sonra karşısına bir başka erkek çıkar ve ona aşık olur.Eski aşkı alevlenir de diyebiliriz,mesela filmde keşke dediğim eksi hususlardan birisi buydu.Efsun'un karşısına çıkan erkek,eski liseli aşkı değil de hayatının ters gittiği bir dönemde karşısına çıkan ve hayatının değişmesine,ters giden günlerinde çizgisini bozmadan ilerlemesinin bir nevi karşılığı olarak lanse edilseydi.Bu gerçek hayata daha uygun gözüküyor.

 Efsun eski aşkı ile karşılaşır ve hayatı,erkekleri ve çevresindekileri bu defa farklı bir şekilde sorgulamaya başlar.Erkek dediğin maç izleyen,sevgilisinin kıymetini bilmeyen,erkekliği umursamamazlık zanneden midir ? Yoksa erkek dediğin adam olan,yeri geldiğinde evet maç da izleyen ama hayatını birleştirdiği kişiyle ortak bir yürek ortak bir hayata sahip olduğunun farkında olan ve buna göre yaşamaya devam eden midir ?


 Hayat devam ediyor ve bu hayat içerisinde biz erkekler siz kadınlarla,sizler de bizlerle ister istemez etkileşim içerisinde oluyoruz.Bu yüzden sizlere önereceğim kitap;



Kitabın ismi evet 'Kadın Beyni' fakat içerisinde erkek beyninin nasıl çalıştığı muazzam gerçeklikle anlatılıyor.Kadınların giyimlerinin,konuşurken kullandıkları kelimelerin,farkında olmadan etkiledikleri daha sonra da 'bu erkek neden şimdi benden hoşlanmaya başladı' diye anlam veremedikleri pek çok sorunun cevabını 'bilimsel' olarak beyindeki değişimleri anlaşılabilir bir dil ile anlatıyor.

 İzlemenizi isteyeceğim film ise;


Filmde birbirinden farklı çiftler konu ediliyor.Bu çiftlerin arasındaki uyum ve uyumsuzluk işleniyor.Ve aslında kim kiminle olursa daha mutlu bir hayat ve daha doğru bir ilişki içerisinde olur,bu soru cevaplandırılıyor.Filmin oyuncu kadrosu da çok iyidir bu arada..